Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asunnon myyntikuvaus - panosta tähän

Lisätty 31.07.2019

Asunnon kuvaukseen kannattaa valmistautua hyvin. Varmista, että asunnostasi saa parhaat mahdolliset kuvat myynti-ilmoitusta ja esitettä varten. Pienilläkin asioilla saa  paljon aikaan.

Keräsin avuksesi muutaman vinkin. Katso kotiasi vieraan silmin ja panosta kuvaukseen mahdollisuuksiesi mukaan.

 

 

 

Aloita siivoamalla koti huolellisesti. Mieti, kannattaako osa tavaroista/huonekaluista laittaa pois näkyvistä. Kuvissa vähemmän on enemmän. Kerää pois lemmikkieläimistä kertovat ruokakupit, lelut ja kiipeilytelineet. Sukulaisten, lasten ja ystävien kuvat kannattaa nekin poistaa näkyvistä kuvauksen ajaksi. Mikäli ikkunat ovat kovin likaiset, pese ne mahdollisuuksien mukaan. Vedä verhot syrjään, nosta sädekaihtimet ja päästä valoa asuntoon.

ETEINEN

Ensivaikutelma asunnosta syntyy heti ulko-ovelta. Raikas tuoksu, siisti yleisvaikutelma heti eteisessä luo positiivisen mielikuvan siitä, mitä tuleman pitää. Jos eteisessäsi on vaatteita varten avonaulakko, muista tyhjentää se ylimääräisistä takeista ja kengistä. 

KEITTIÖ

Aloita tyhjentämällä työtasot ja avotilat mahdollisimman tyhjäksi. Poista jääkaapin ja pakastimen ovista laput ja esineet. Siivoa tilat huolellisesti. Isommat koneet voit jättää paikoilleen, mutta vedä johdot seinästä ja piilota ne pois näkyvistä. Vaalea pöytäliina ja kukat tai hedelmät keittiönpöydällä luovat viihtyisää tunnelmaa.

OLOHUONE

Poista ylimääräiset tavarat, kuten kaukosäätimet ja koriste-esineet. Pöyhi sohvatyynyt. Muutama sohvatyyny riittää useimmiten hyvin. Piilota johdot tai ota pois kuvauksen ajaksi, jos niitä ei pysty piilottamaan. Valmistele takka valmiiksi sytyttämistä varten.

MAKUUHUONE

Vaaleat ja yksiväriset materiaalit näyttävät kuvissa hyviltä. Peitä vuode vaalealla ja yksivärisellä päiväpeitteellä. Kerää vaatteet pois näkyvistä ja laita yöpöydiltä irralliset esineet piiloon.

KYLPYHUONE

Kylpyhuoneesta kannattaa poistaa henkilökohtaiset hygieniatuotteet, kuten shampoot, hammasharjat ja voiteet. Laitathan myös pyykkikorin, wc-harjan ja roskakorin pois näkyvistä. Siivoa kylpyhuone huolellisesti. Voit halutessasi ripustaa esille väriltään kylpyhuoneeseen sopivia puhtaita pyyhkeitä. Vaaleat, toisiinsa sopivat värit näyttävät kuvissa parhaimmilta.

SAUNA 

Siisti sauna, tarkista, että valaisin on ehjä. Jos saunaa on käytetty varastona, se kannattaa asunnon myynnin ajaksi tyhjentää.

ULKOTILAT

Kerrostalon parveke kannattaa sekin tyhjentää turhista tavaroista ja siistiä siinä, missä sisätilatkin. Rivi-, pari- ja omakotitalon rakennuksen seinustalle laitetut tavarat kannattaa siirtää pois. Jos mahdollista, siirrä myös autot kauemmaksi. Tee vuodenajan mukaiset työt eli leikkaa ruoho tai luo lumi jalkakäytäviltä ja terassilta. Asettele ulkokalusteet kauniisti.

KATSO KAIKKI TILAT VIELÄ KERRAN LÄPI

Kun olet siivonnut ja stailannut, käy läpi jokainen huone ja asuntoon kuuluvat ulkotilat. Seisahda kynnykselle ja mieti, mihin katseesi kiinnittyy ensimmäisenä. Tilaa voi olla helpompi hahmottaa, jos otat itsellesi kuvia huoneista ja katsot, miltä värit ja tavara näyttävät kuvissa.