Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asunnon myynti - hinnoittelu vaikuttaa myyntiaikaan

Lisätty 14.02.2018

Asunnon hinnoittelu on monelle kodinvaihtoa suunnittelevalle haasteellinen paikka. On helpompi suunnitella uuden asunnon hankintaa, kun osaa hahmottaa, kuinka paljon omasta asunnosta saa ja kuinka kauan sen myyminen vie aikaa. Kaikille julkisia tilastoja toteutuneista kaupoista löytyy, mutta ei tietoa niiden takaa. 

Oikea hinnoittelu mahdollistaa nopeammat kaupat.Oikea hinnoittelu mahdollistaa nopeammat kaupat.

Asunnon hintaan vaikuttavat niin monet tekijät: sijainti, kerrostaloissa asuinkerros, koko, pohja, ikä, kunto, kulkuyhteydet, harrastusmahdollisuudet, taloyhtiön taloudellinen tila, vuokratontti vai oma, tehdyt ja tulevat remontit jne. Pelkät tilastot eivät riitä oikean myyntihinnan määrittämiseen eivätkä varsinkaan tilastojen keskiarvohinnat. Hyvä välittäjä osaa ottaa huomioon eri tekijöiden painoarvot ja tietää kokemuksesta, miten juuri sinun asuntosi vertautuu muihin myytäviin asuntoihin.  

 

Liian korkea hintapyyntö karkottaa ostajat

 

Toteutuneet kauppahinnat ovat kaikkien ulottuvilla, joten enää ostajat eivät ole pelkkien pyyntihintojen varassa. Ostajat tietävät, mikä on oikea hintataso ja toimivat sen mukaisesti. Yleensä varmin merkki liian korkeasta pyyntihinnasta onkin asuntoesittelyissä kävijöiden puuttuminen. Jos kävijöitä ei ole, niin ei asuntoa kyllä myydäkään.

 

Oikea hinnoittelu mahdollistaa nopeat kaupat

 

Parhaat välittäjät osaavat hinnoitella asunnot ja markkinoida asuntoa niin, että ensiesittelyssä on kävijöitä runsaasti, jolloin ostajaehdokkaiden kesken syntyy kilpailutilanne ja hinta voi nousta yli pyyntihinnan. Tietysti on ihan eri asia myydä juuri remontoitua yksiötä Helsingin Punavuoressa kuin kauempana kehyskunnissa huonojen liikenneyhteyksien päässä olevaa huonokuntoista rintamamiestaloa, mutta samat lainalaisuudet pätevät kuitenkin paikassa kuin paikassa. Oikealla hinnoittelulla ja riittävällä näkyvyydellä markkinoinnissa tavoitetaan ostajaehdokkaat paremmin eikä myyntiaika pitkity väärän hinnoittelun vuoksi.

 

Ammattilaisen käyttäminen maksaa itsensä takaisin

 

Kiinteistönvälittäjä on asunnon myynnin ammattilainen. Asuntojen hinnan määrittäminen edellyttää sekä osaamista että kokemusta. Pätevä kiinteistönvälittäjä on realistinen hinta-arvioissaan ja ajattelee asiakkaan etua. Hän hinnoittelee asunnon heti oikein ja perustellusti. Välittäjän tavoitteena pitäisi aina olla parhaan mahdollisen hinnan saaminen mahdollisimman nopeasti. Oikea hinta-arvio yhdistettynä mahdollisimman laajaan näkyvyyteen, oikeaan kohderyhmän valintaan sekä myynti- ja neuvottelutaitoihin edesauttavat parhaan mahdollisen hinnan saavuttamisessa.  Lopulta se, mikä jää asuntokaupasta käteen merkitsee eniten.