Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asunnon myynti alkaa hinta-arviosta

Lisätty 03.09.2019


 

On varsin tavallista, että asunnon myyntiä suunnitellaan kauan. Joskus saattaa vierähtää vuosikin ennen kuin asunto on lopulta myynnissä. Älä siis epäröi pyytää välittäjää käymään, vaikka myyntiajankohta ei olisikaan juuri nyt. Saat paljon hyödyllistä tietoa asunnon myymisestä ja luonnollisesti myös tietää asuntosi arvon juuri nyt. Se helpottaa suunnitteluasi, eikä sido sinua mihinkään. 

Asunnon hinta-arvio 

Asunnon myynti alkaa hinta-arviosta. Asunnon suullinen hinta-arvio on useimmiten ilmainen, kun se annetaan asunnon myyntiä varten. Mikäli tarvitset virallisemman kirjallisen hinta-arvion asunnosta esim. lainahakemusta, perukirjaa tai ositusta varten, tarkista välittäjältä arvion hinta. Itse hyvitän arviointipalkkion välityspalkkiosta, kun teet kanssani myyntitoimeksiannon. 

Pyydä aina mahdollisimman realistista arvoa ja varo välittäjiä, jotka "lupaavat" asunnosta enemmän vain saadakseen asunnon myyntiin. Asunnon myynnissä alku ratkaisee ja hinnan on oltava kohdillaan heti myynnin alusta alkaen. 

Mitä hinta-arvio sisältää?

Hinnoittelu jokaisen asunnon kohdalla on tarkkaa ja vaatii paitsi vahvaa aluetuntemusta myös perusteellisuutta. Toteutuneet kauppahinnat kertovat suunnan, mutta tarkempi hinta-arvio edellyttää aina käyntiä paikan päällä. Hinnoittelussa on otettava huomioon taloyhtiön ohella myös mm. huoneiston sijainti ja kunto, kerros, talon ikä/tekninen kunto, pintamateriaalit, yleisvaikutelma ja markkinatilanne. Älä siis luota laskureiden keskiarvoihin vaan pyydä asiantuntijalta perusteltu arvio asunnostasi. 

Asunnon myyntisuunnitelma  

Asunnon myynti vaatii suunnitelman ja aikataulun. Kun myyntiprosessi on hyvin suunniteltu, tiedät koko ajan, missä mennään. Välitystarjousta pyytäessäsi, muista myös kysyä, mitä palvelu sisältää. Paras näkyvyys saattaa olla pelkkää sanahelinää ja ammattikuvaajiakin on monentasoisia. 

Myynnin ajankohta

Paras aika myydä on silloin, kun kodinvaihto on sinulle ajankohtaista. Vuodessa on vain muutama ajankohta (joulu, juhannus), jolloin on selvästi hiljaisempaa. Kannattaa ottaa huomioon, että kun on hiljaisempaa, on myös vähemmän kilpailua myytävien asuntojen kesken.

Anna ammattilaisen auttaa

Asunnon myynti alkaa asunnon arvon määrittelystä, mutta on paljon muutakin huomioon otettavaa. Kutsu minut arviokäynnille ja saat parhaat eväät kodin vaihtoon. Hinta-arvion lisäksi saat juuri sinulle ja asunnollesi sopivan myynti- ja markkinointisuunnitelman, aikatauluehdotuksen ja arvion myyntiajasta.  Varaa aika tästä.