Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asunnon myynti alkaa hinta-arviosta

Lisätty 03.09.2019


 

On varsin tavallista, että asunnon myyntiä suunnitellaan kauan. Joskus saattaa vierähtää vuosikin ennen kuin asunto on lopulta myynnissä. Älä siis epäröi pyytää välittäjää käymään, vaikka myyntiajankohta ei olisikaan juuri nyt. Saat paljon hyödyllistä tietoa asunnon myymisestä ja luonnollisesti myös tietää asuntosi arvon juuri nyt. Se helpottaa suunnitteluasi, eikä sido sinua mihinkään. 

Lue kokonaan »

Asunnon myyntikuvaus - panosta tähän

Lisätty 31.07.2019

Asunnon kuvaukseen kannattaa valmistautua hyvin. Varmista, että asunnostasi saa parhaat mahdolliset kuvat myynti-ilmoitusta ja esitettä varten. Pienilläkin asioilla saa  paljon aikaan.

Keräsin avuksesi muutaman vinkin. Katso kotiasi vieraan silmin ja panosta kuvaukseen mahdollisuuksiesi mukaan.

 

 

 
Lue kokonaan »

Uutta kotia ei löydy - tee ostotoimeksianto

Lisätty 16.05.2019

Ajankohtaiset ostotoimeksiantoni löydät täältä.

Ostotoimeksianto on hyvä ratkaisu, kun asuntoa ei löydy.Ostotoimeksianto on hyvä ratkaisu, kun asuntoa ei löydy.

Joskus käy niin, että uutta asuntoa ei löydy sitkeästä yrittämisestä huolimatta. Ei vaikka olisit pyytänyt välitysliikkeitä ottamaan yhteyttä ja tarjoamaan sopivia asuntoja.

Tässä kohdin kannattaa pysähtyä hetkeksi ja harkita ostotoimeksiannon tekoa. Silloin sinä maksat välityspalkkion myyjän puolesta, mikä houkuttelee asuntonsa myyntiä vasta suunnittelevat tarjoamaan asuntoaan ostettavaksi.

Ostotoimeksianto on erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun tiedät tarkalleen, mitä ja mistä asuntoa etsit.

Lue kokonaan »

Asunnon vaihtaminen

Lisätty 03.08.2018
 
 

Yleensä kannattaa laittaa oma asunto myyntiin ennen kuin ostaa uuden.Yleensä kannattaa laittaa oma asunto myyntiin ennen kuin ostaa uuden.

Ensiasunnon osto sujuu yleensä varsin helposti, mutta mitä sitten, kun on aika vaihtaa isompaan asuntoon.

Miten välttää kahden asunnon loukku? Miten välttyä tilanteelta, jossa ostotarjouksesi hylätään, koska olet tehnyt ehdollisen tarjouksen?

Asunnon vaihtoon liittyy monia kysymyksiä, mutta ajoitus askarruttaa varmasti eniten.

Lue kokonaan »

Mitä tarkoittaa LKV?

Lisätty 06.04.2018

Kiinteistönvälitysalalla näkee monenlaisia titteleitä. Osa nimikkeistä on puhtaita markkinointinimikkeitä eivätkä kerro välittäjän kiinteistöalan koulutuksesta yhtään mitään. Ole varovainen silloin, kun vastaan tulee henkilö, joka antaa ymmärtää olevansa laillistettu kiinteistönvälittäjä olematta sitä. Välittäjää valitessa onkin hyvä tietää, mitä eri nimikkeet tarkoittavat ja mitä tarkoittaa LKV. 

Lue kokonaan »

Asunnon myynti - hinnoittelu vaikuttaa myyntiaikaan

Lisätty 14.02.2018

Asunnon hinnoittelu on monelle kodinvaihtoa suunnittelevalle haasteellinen paikka. On helpompi suunnitella uuden asunnon hankintaa, kun osaa hahmottaa, kuinka paljon omasta asunnosta saa ja kuinka kauan sen myyminen vie aikaa. Kaikille julkisia tilastoja toteutuneista kaupoista löytyy, mutta ei tietoa niiden takaa. 

Oikea hinnoittelu mahdollistaa nopeammat kaupat.Oikea hinnoittelu mahdollistaa nopeammat kaupat.

Lue kokonaan »

Asuntoa ostamassa - nämä asiat on hyvä tietää

Lisätty 06.09.2017

Pankista kannattaa hakea lainalupaus etukäteen.Pankista kannattaa hakea lainalupaus etukäteen.

Oletko harkitsemassa asunnon ostamista? Kun haluat, että asuntokaupat sujuvat mahdollisimman helposti, on hyvä selvittää erilaisia asioita etukäteen. Aloita miettimällä, millaista asuntoa haluat/tarvitset ja mistä. Mitä olet valmis asunnosta maksamaan ja mihin sinulla on varaa. Sen jälkeen on aika toimia.

Lue kokonaan »

Asunnon markkinointi

Lisätty 23.08.2017

Hyvät kuvat ja esittelytekstit ovat asunnon myynnissä tärkeitä.Hyvät kuvat ja esittelytekstit ovat asunnon myynnissä tärkeitä.

Asunnon oikea hinnoittelu ja oikeanlainen tehokas markkinointi sekä myyntityö alussa – ennen ensinäyttöä – ratkaisevat asunnon kiinnostavuuden.

Paras näkyvyys – paras hinta. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni ostajaehdokas kiinnostumaan asunnosta. Mitä laajempi näkyvyys, sitä useampi kiinnostunut saadaan katsomaan asuntoa. 

Lue kokonaan »

Asuntosijoittaminen - tee suunnitelma ja pysy siinä.

Lisätty 07.07.2017

Oman kodin vuoksi ollaan valmiita näkemään vaivaa, vuodattamaan hikeä ja joskus tirauttamaan pari kyyneltäkin, mutta sijoitusasuntoon ei pidä suhtautua samalla tavalla. Faktat ratkaisevat. Käytä laskinta, tee suunnitelma ja pysy siinä. 

Ennen sijoittamista tutustu aiheeseen perinpohjaisesti. Seuraa myyntihintoja ja tuotto-odotuksia. Tutki eri asuntoalueita ja niiden arvonnousunäkymiä. Asuntosijoittamisen oppaita on maailma pullollaan, joten tiedon saamisen puutteesta ei asuntosijoittaminen ole kiinni.

Käänny kuitenkin ammattilaisen apuun, kun olet ensi kertaa asialla. Etenkin sillä hetkellä, kun olet vuokraamassa sijoitusasuntoasi. Vältyt todennäköisesti monelta ongelmalta.

Lue kokonaan »

Kaksiosainen asuntokauppa eli asunto osamaksukaupalla

Lisätty 27.01.2017

Oletko löytänyt unelmiesi asunnon ja pelkäät, että se myydään ennen kuin omasi on mennyt kaupaksi? Tiedät kuitenkin, että pankkisi joustaa ja sinulla on mahdollisuus maksaa asunnosta osa ja myöhemmin loput. Ratkaisu tilanteessasi voi olla asunnon ostaminen kaksiosaisella kaupalla.

Käytetyn asunnon asuntokaupan voi tehdä myös osamaksukaupalla.Käytetyn asunnon asuntokaupan voi tehdä myös osamaksukaupalla.

Lue kokonaan »